Brud – Så ska du klä dig

Bröllopsmode
18th mars 2019

Den stora dagen börjar att närma sig med stormsteg. Det mesta inför bröllopet är klart, men ännu har du inte hittat dig den viktigaste delen (förutom din partner) – klänningen. Många brudar lägger stor vikt på klänningen och detta med all rätt. Det är inte ovanligt att brudens klänning vanligtvis stjäl all uppmärksamhet på den stora och efterlängtade dagen.

Det finns egentligen inga regler för vad du ska eller får ha på dig när du gifter dig. Valet är ditt och det är din och din partners dag. Vill man däremot vara så traditionell och moderiktig som möjligt så kan man följa de riktlinjer som sats upp för brudar, bröllop och valet av klänning. Om du gifter dig på förmiddagen eller eftermiddagen har nämligen betydelse för vilken typ av klänning som du bör bära.

Förmiddagsbröllop

Man brukar säga att ett förmiddagsbröllop är ett bröllop som äger rum innan klockan 15.00 på eftermiddagen. Här är alternativen många och man kan själv välja om man vill bära en lång eller en kort klänning. Väljer du att ha en kortare klänning är det dock rekommenderat att matcha klänningen med en hatt och se till så att det hela ser elegant ut. Undvik en klänning som gå högre upp än till knäna och som ej är för urringad. Denna klädsel passar bäst om brudgummen bär jackett. Skulle brudgummen däremot välja att ha en mörk kostym på ett förmiddagsbröllop står valet för bruden mellan en kort, vacker klänning eller en dräkt. Om man vill går det naturligtvis bra att bära hatt även här.

Eftermiddagsbröllop

Som du kanske redan har förstått är ett eftermiddagsbröllop då ett bröllop som äger rum efter klockan 15.00. Dessa bröllop anses vanligtvis mer högtidliga och därför krävs en annan typ av klädsel. Bruden bör bära en lång, vit klänning och om möjligt bör man undvika att bära något där axlarna blottas bara. Det går dock bra att ha en kortärmad klänning om så önskas, men matcha då gärna med ett par långa, vackra handskar för att få till den eleganta looken. Har du en långärmad klänning väljer du korta handskar. Eftersom det är brudgummens klädsel som sätter ton för bröllopet ska bruden anpassa klädseln efter brudgummens val. Om brudgummen väljer att ha en folkdräkt så ska även bruden bära folkdräkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *