Mode för kvinnor över 40 år

Mode för alla
25th februari 2019

För en 40 årig kvinna kan det ibland vara väldigt svårt att veta hur man ska klä sig efter sin ålder. Man befinner sig någonstans mellan 30 och 50 år, vilket är ett stort glapp för många när det kommer till klädvalet. Man vill inte klä sig äldre än vad man är och inte heller vill man strutta runt i plagg som är alldeles för “unga”. Att balansera mognad med flirtighet är bland det svåraste som finns, men det finns enkla och snabba sätt att gå tillväga.

Frossa i dessa plagg

Det bästa är att försöka satsa på klassiska plagg som aldrig går ur tiden. Några exempel på sådana kläder är bland annat ett par svarta, eleganta finbyxor, en cashmeretröja, en pennkjol med stilren passform, snygga pumps, den lilla svarta klänningen och en kappa för riktigt snygga tillfällen. Dessa plagg kommer naturligtvis inte vara de enda som du har i din garderob, men du kommer snabbt att märka hur mycket användning du har av dem. Glöm heller inte accessoarerna. Satsa på klockor, ett snyggt och gärna högkvalitativt bälte, stora halsband, armband och en hög med härliga och tuffa skor.

Undvik

Rensa garderoben från alla plagg som kan uppfattas som flickiga. De kommer inte att göra dig något gott. Du bör även se till att alla kortkorta kjolar och klänningar går vidare till någon annan. Även om man gärna inte vill inse det är det dags för kjollängden att börja krypa neråt. Välj kjolar och klänningar som går strax ovanför knät eller precis på.

culture