Skönt mode till träningspasset

Bröllopsmode
10th maj 2019

Är du en av dem som går till gymmet i en sliten t-shirt och leggins med hål i? Då är det här inlägget riktat mot dig! Träningskläder ska vara funktionella, men det skadar inte om de samtidigt är trevliga att se på. Här kommer några tips på hur du ska tänka när du väljer träningskläder som både är bekväma och trendiga.

Idag är träningskläder en helt egen stil och används långt utanför gymmets svettiga lokaler. Du har säkert hört talas om yogapants och yogashorts som är omåttligt populärt både i yogastudion och utanför. De tighta byxorna håller allt på plats och ger en slimmad figur, samtidigt som man kan röra sig obehindrat. Den vanligaste modellen av yogabyxor är tighta med en hög midja som går att vika ner. Det Finns även vidare modeller som liknar haremsbyxor, som passar bra till yoga och på fritiden.

Hitta rätt överdel

På överkroppen är det viktigt att ha plagg i funktionsmaterial. Dessa andas på ett

annat sätt än till exempel polyester, och ger en skön känsla mot huden. Svettas du mycket och tränar intensivt så se till att välja ett snabbtorkande material. Du kan också träna i endast en sport-bh med bra stöd och en oversize t-shirt i mesh. Det utgör en snygg och trendig outfit som både är svalkande och ger ett bra stöd. Både mesh-överdelar och sport-bh går att hitta hos alla de vanliga sportkedjorna. Plaggen passar lika bra på en löptur som styrketräning eller pilates.

Om du gillar att träna utomhus det värt att investera i en bra funktionsjacka. De är av ett tunnare material som både reglerar värme och kyla utan att ge någon extra tyngd på kroppen.

Accessoarer till träningen

En sliten gympapåse duger inte heller om du vill imponera under träningspassen. De klassiska gympapåsarna är förvisso trendiga igen, men hel och ren är ledorden och gärna från ett trendigt märke. Annars passar en gymbag eller ryggsäck från sportaffären minst lika för att frakta dina kläder på ett trendigt sätt. Ska du till yogastudion eller träna pilates är det förstås läge att investera i en bra matta. Köp en med ett skydd till så den inte blir smutsig i transporten. Mattorna finns i olika tjocklekar och hårdhet, men instruktörerna i studion kan ge bra råd och tips om vad som passar just dig.

Andra viktiga accessoarer är vattenflaska och mobilhållare. En mobilhållare går att fästa i armen, benet eller runt midjan. Allt för att slippa lägga ifrån dig mobilen eller hålla den i handen under träningspasset! Investera i ett par trådlösa hörlurar, antingen airpods eller ett sladdlös bluetooth-headset. Sedan är du redo för att självsäkert glida in på gymmet eller i studion alla dagar i veckan!

culture