Sängkammarmode

Bröllopsmode
23rd juni 2019

Finns det något skönare än att krypa upp i soffan under en filt iklädd en flanellpyjamas och titta på en film medan höstregnet slår mot rutorna? Det är nog ganska svårlaget, men kanske inte så sexigt alla gånger. Det finns tillfällen då du vill känna dig förförisk och förtrollande eller kanske söt och gullig samtidigt som du väcker din partners fantasier genom att visa dina långa ben eller en klyfta mellan brösten.

För att hetta till stämningen i sovrummet så kan du även på sidor för sexleksaker hitta sexiga spetsnattlinnen, underkläder och liknande. Du kanske till och med hittar någon rolig liten leksak för din eller din partners höga nöje och njutning.

Modet ändras och varieras

Sängkammarmode kan vara allt ifrån en rosa-prickig flanellpyjamas till svarta nästan genomskinliga spetsunderkläder, eller ett par lårhöga stövlar med stilettklack till ett par ljusblåa nalle-tofflor. Vad som är sexigt är upp till alla och envar att bestämma. Något som absolut inte är sexigt är att frysa, så ett svalt spetsnattlinne mitt i vintern i stugan är inte alltid det bästa alternativet. Nattmodet har på ganska kort tid gått från rejäla nattsärkar, långbenta mamelucker och nattmössa till mer eller mindre ingenting alls eftersom ganska många sover i bara underkläderna eller rent utav utan en tråd på kroppen. Ett par minimala stringtrosor räknas ju knappt som tyg dessutom…

Att tänka på

Du ska kunna sova bra. Det innebär att materialet ska vara bekvämt, inte skava och inte ha några irriterande sömmar på fel ställe. Spetsen ska heller inte klia om du ska kunna sova. Det är bra om sovkläderna går att tvätta i maskin eftersom nattlinnen tenderar att kunna bli smutsiga och svettiga, och handtvätta i handfatet är så 1900-tal nu.

Att handla sovkläder kan vara roligt, men ibland kan det bli riktigt kul. Beställer du på nätet utan att titta tillräckligt noga kan du faktiskt bli överraskad av snuskigt tryck som du på bilden tyckte var riktigt gulligt och trodde var något annat.

Stjärnornas kollektioner

Allt fler stjärnor ger sig in i branschen. Till och med Britney Spears har satsat på en egen kollektion av lyxiga och bekväma underkläder som dessutom ska vara sexiga. Hon menar att alla kvinnor ska känna sig snygga och bekväma i det de har på sig, vilket hon har helt rätt i.

Om du vill klä dig som stjärnorna och har planer på att åka över Atlanten så finns det en underklädesbutik i Los Angeles du bara inte får missa. Stjärnor som Dita von Teese handlar där och fröken von Teese är dessutom en av butikens designers.

Underklädesmodet och intresset för underkläder varierar och för en tid sedan var det populärt med underkläder, nattlinnen och accessoarer i alla femtio nyanserna av grått.

Oavsett vilka rådande trender det finns för stunden så är flanellpyjamas alltid gångbart att mysa i och ett nattlinne med lite spets som inte visar någon större klyfta men ändå slutar ovanför knäna kommer alltid att egga en mans eller kvinnas fantasi. Tidlöst är alltid trendigt.

culture