Klä ditt barn rätt

Mode för barn
18th december 2019

Visst är det kul om man kan klä upp sin lilla i de allra senaste modetrenderna, men dessa kläder passar bättre till festen än en vild dag på förskolan eller i parken. När det kommer till barn är det viktigt att man väljer kläder som kommer att hålla barnet varmt och torrt, men som samtidigt är luftiga nog att barnet kan leka obehindrat. I denna text ger vi dig tips om hur du ska klä ditt barn rätt.

Ett mycket vanligt misstag är att man som förälder väljer plagg av bomull närmast huden. Vi har ju trots allt fått höra väldigt mycket gott om just bomullstyger, eller hur? Men sanningen är att man aldrig bör välja bomull som det innersta lagret. Anledningen till detta är för att bomull inte kan transportera fukt om det skulle bli blött eller fuktigt. Ett bättre alternativ är att satsa på merinoull eller syntet beroende på vilken typ av aktivitet som barnet ska utföra.

Efter det mest kroppsnära plaggen ska mellanlagret på, men kom ihåg att det inte är alltid som man behöver ett så kallat extra lager. Om vädret kräver så satsa på en fleecetröja ovanpå understället eller en tröja i merinoull. Fleecetröjor kan snabbt kännas tunga och klumpiga, men detta är en smaksak.

Sist, men inte minst, får vi inte glömma att se till så att barnen är varma och torra på fötterna. Fryser man om fötterna så fryser man om hela kroppen. Barn tycker att det är mycket roligt att hoppa runt i gegga och i vattenpölar och därför måste skorna anpassas efter detta. Har man ett mindre barn är allvädersstövlar perfekta. Dessa finns både fodrade och ofodrade och är helt vattentäta. Ett större barn kanske hellre föredrar ett par ordentliga och impregnerade kängor. Det viktigaste är att barnet kan leka, utan att behöver bli blött om fötterna.

culture