Mode för utomhusaktiviteter

Bröllopsmode
2nd oktober 2019

Mode förknippas ofta med catwalken i Paris och vackra men ganska opraktiska kläder. Om du vill ha en snygg stil när du arbetar i trädgården eller vandrar långt i skogen räcker det inte bara med en snygg outfit utan plaggen måste dessutom vara bekväma och tåliga.

Du behöver dock inte känna dig tråkigt klädd bara för att du tar långa skogspromenader eller ägnar dig åt trädgårdsarbete utan det finns både snygga och moderiktiga kläder för denna typ av syssla. Älskar du friluftsliv och är ute i ur och skur finns det hur mycket snygga och praktiska kläder som helst och många av dagens friluftskläder är så pass snygga att du även kan bära dem till vardags.

Mode för trädgårdsarbete

När du arbetar i trädgården finns det flera olika saker att tänka på. Bland annat behöver du ha byxor som går ner över knäna eftersom du förmodligen kommer att stå en hel del på dem när du rensar ogräs eller planterar. Byxorna måste vara gjorda av ett tåligt material och även skorna bör vara rejäla med en tjock sula. Det finns idag särskilda byxor för trädgårdsarbete som är både moderiktiga och praktiska. De finns i flera olika färger och brukar dessutom ha smarta fickor där du kan förvara till exempel fröpåsar och olika redskap. Upptill kan du vara mer kreativ och välja en snygg topp eller en trendig skjorta. En bohemisk trädgårdsstil är både trendig och snygg.

Minst lika viktigt som att bära bekväma och praktiska kläder är det att ha utemöbler av hög kvalitet i trädgården. När du arbetar fysisk med att gräva eller rensa ogräs är det skönt att kunna ta en paus och pusta ut i en skön stol. Det är även en härlig känsla att kunna ta en kopp kaffe eller äta middag medan du blickar ut över trädgården och njuter av att du har gjort ett bra jobb.

Mode för friluftsliv

Intresset för att vandra har vuxit under de senaste åren och det har därför dykt upp alltfler plagg som både har bra funktion och hög modegrad. Vilka kläder du ska välja beror på hur länge du ska vara ute och i vilken typ av terräng du ska gå i. Byxorna bör vara sköna och av ett material som transporterar bort fukt och som torkar lätt. Det finns snygga vandringsbyxor i en mängd olika färger och oavsett om du gillar tighta byxor eller bylsiga modeller kan du hitta en byxa som passar din modestil. En bra skaljacka som står emot väta och som skyddar mot vind är också ett måste för fjällvandringen, liksom ett underställ som gör att du håller värmen. Om du endast ska gå en kortare tur hemma i ditt närområden är det inte lika viktigt med kläder av samma höga kvalitet men ett par bra vandringsbyxor och sköna skor gör din tur trevligare.

culture