Köp ny garderob till barnen

Bröllopsmode
26th december 2021

Barn växer snabbt och du behöver regelbundet gå igenom barnens garderob för att rensa ut urvuxna och slitna kläder, samt köpa nya i rätt storlek. När en ny termin påbörjas är det ett perfekt tillfälle att förnya barnens kläder. Att sortera och rensa ut de kläder som ska säljas, skänkas eller återvinnas är ett bra första steg, innan du köper nytt.

Hos Gant barnkläder hittar du ett internationellt klädmärke för både vuxna och barn. Kläderna är av genomgående hög kvalitet, samtidigt som de ger en både avslappnad och exklusiv känsla. Här finns bland annat tröjor, skjortor, byxor och många fler klädkategorier till dina barn.

Rensa regelbundet

Marie Kondo är en välkänd organisationskonsult som varit intresserad av att skapa ordning och organisera saker sedan barndomen. Hennes bok om hur man städar upp och minskar stök i hemmet har sålt i miljoner och städmetoden KonMari, som döpts efter Marie Kondo själv, har gjort succé över hela världen. KonMari är en metod som går ut på att du organiserar och rensar i hemmet och endast behåller det som gör dig lycklig. Du bör städa i en viss ordning, börja med att sortera ut kläder och därefter böcker och papper.

När du ska rensa ur barnens garderob är det bra att först lägga plaggen på golvet, soffan eller sängen. På så vis kan du skaffa dig en bra överblick och kan se vilka kläder barnen har. Sedan kan du gå igenom en viss sorts klädesplagg, som tjocktröjor. Du kan då jämföra plaggen och se hur många du har, eller om vissa plagg liknar varandra eller inte behövs i garderoben.

Få överblick

Att dela upp plaggen i kategorier gör det lättare att få överblick. Det är dock en mental process att gå igenom plaggen, är det många så kan det ta tid. Då är det viktigt att ha tålamod. Väljer du att lägga upp kläderna till försäljning på olika säljsajter är det i slutet av året som det brukar vara enklast. Då brukar många göra höstrensningar samtidigt som de köper in fler begagnade kläder till garderoben. Det är bra att sälja kläderna efter säsong, till exempel att lägga ut urvuxna vinterskor, vinterjackor och regnkläder i november.

För att bidra till samhället kan du skänka dina utsorterade kläder till Stadsmissionen, som gör det möjligt för personer att arbetsträna samtidigt som de säljer begagnade kläder till en lägre summa. Inför skolstarten kan det ofta vara ekonomiskt påfrestande för barnfamiljer att köpa in alla kläder och annat som barnen behöver, som skolväskor och gymnastikkläder.

culture