Vad betyder klädkoden? Del

Bröllopsmode
7th oktober 2019

Kavaj och kostym är de vanligaste klädkoderna för bröllop, men på senare tid har det även blivit mycket populärt med mer högtidliga alternativ, t.ex. som smoking och frack. Här får du reda på vad klädkoderna innebär och hur du ska tänka.

Smoking

Smoking är en finare klädsel som passar för eftermiddagsbröllop. Om du har fått en inbjudan med smoking som kod ska du som kvinna välja en längre finklänning. Klänningen bör sträcka sig till vaderna och inte vara kortare eller längre än så. Tänk elegant, men vara inte överdrivet uppklädd.

Frack

Älskar du att klä upp dig? Då kan du hoppa högt om du får en bröllopsinbjudan med klädkod frack. Denna klädkod är den högst rankade och här är det fritt fram att gå all in. Låt den korta klänningen stanna hemma och ta fram långklänningen. Välj en som går hela vägen ner i golvet och som har ett elegant och vackert material. Även om koden “smoking” även kräver att man klär upp sig så är koden “frack” betydligt mer strikt. Matcha din klänning med vackra smycken och glöm inte bort den eleganta hatten på huvudet.

culture