Smink – såhär lägger du den perfekta make-upen

Bröllopsmode
7th maj 2019

Underlaget

För att din sminkning ska sitta perfekt samt vara på plats under hela dagen eller kvällen, är det viktigt att underlaget på huden är bra. Detta skapar du genom att tillsätta fukt, fukt och ännu mer fukt. Börja först med att rengöra huden och torka sedan av den med ansiktsvatten på en bomullsrondell. Därefter tillsätter du ansiktsolja om det är under vintertid eller ett fuktighetsserum under de varma månaderna. Utanpå adderar du en ansiktskräm. Nu har du en bra bas som har mättat huden med fukt vilket gör att dina sminkprodukter kommer sitta som berget och ditt ansikte kommer förbli återfuktat trots en kväll med smink.

Basen

Basen för din sminkning är precis som det låter, d.v.s. grunden som resterande produkter ska vila mot. Efter att du har förberett huden med fukt ska du nu börja arbeta med att täcka exempelvis ojämnheter, finnar och pigmentfläckar. Det gör du genom att första lägga på en flytande foundation i hela ansiktet, för att sedan applicera concealer på de detaljer som du vill dölja. Glöm inte att använda concealern även under ögonen då det ger dig ett piggare intryck. Fixera basen med e

tt genomskinligt puder för att hålla depå plats.

Ögon

Nu är det dags att formge hur du vill att dina ögon ska vara sminkade. Börja med att applicera mascara på din ögonfransar. Därefter lägger du på en ögonskuggsprimer i flytande form på hela ögonlocket, denna produkt gör så att din ögonskugga sitter där den ska. Applicera sedan ögonskugga i de nyanser du vill ha över locket, och sudda gärna ihop de olika nyanserna så att det inte blir några skarpa linjer. När detta är gjort kan du addera en eyeliner om du tycker om det eller bara dra några extra drag med mascaraborsten för att ge fransarna det lilla extra lyftet. Till sist borstar du i färg i dina ögonbryn och även formar dessa samtidigt.

Mun

Fundera över vilken nyans på läpparna som hade passat bäst med din sminkning på ögonen och utgå från det. Fukta därefter läpparna med ett lipsyl för att bibehålla fukten innan du lägger på valfritt läppstift, avsluta med ett genomskinligt läppglans.

Sista touchen

Nu är du i princip färdig med din vackra make-up. Dock saknas det där sista som lyfter din look till nya höjder. För att få till en härlig lyster i hyn är det extra fint att lägga på en highlighter på kindbenen, näsan och i ögonvrån. Denna produkt gör så att det glänser till något på din hy vilket gör att du ser fräsch ut. Borsta till sist på rouge på kinder, panna, näsa och på dekolletaget så är du redo för fest hela natten lång.

culture