Skapa en personlig stil

Mode för alla
5th juli 2019

Nästan varje dag får vi se kvinnor och män som är riktigt snyggt klädda. Sanningen är att den svenska befolkningen har utnämnts till en av de bäst klädda i världen, men det är inte alla som ingår i denna kategori. Att klä sig snyggt kräver främst två saker: du måste ha kunskap om vad som passar dig, vad som sitter snyggt och vad som är trendigt, men du behöver även ha en stor dos med mod. Vågar man inte ta ut svängarna kommer man heller inte att hitta sin personliga stil, utan det blir mest en grå blandning av modekedjornas basic-plagg.

Det finns flera sätt att gå tillväga om du vill hitta din personliga stil och här har vi samlat de bästa experttipsen på marknaden. Du kan använda dig av alla tipsen eller så väljer du ut några få som du känner dig bekväm med. Vi kör igång!

  • Hitta din kroppstyp – Det första du måste göra är att förstå vilken kroppstyp som du har och vad som passar med denna.
  • Hitta dina färger – Vilka färger passar bra på dig och vilka är ett big no no? Färgerna i plaggen du bär ska lyfta upp dig, inte få dig att se urtvättad eller grå ut. Har du svårt att själv veta vilka färger som kommer till sin rätt på dig kan du fråga en stylist, vänner eller familjemedlemmar. Se bara till att personerna som du frågar faktiskt är ärliga.
  • Rensa i garderoben – När du rensar ut gammalt får du också plats med nytt. Spara bara kläder som du vet med dig att du använder ofta och som kan matchas snyggt med andra plagg.
  • Skapa en signaturlook – Om du har en signaturlook kommer du direkt att uppfattas som mer personlig i ditt klädval. Det kan t.ex. vara att du väljer en typ av färg som alltid kombineras i dina outfits eller varför inte en viss typ av accessoar som utmärker dig lite extra. Det är fortfarande väldigt inne med stora halsband och röda läppar.
  • Trendigt är inte alltid rätt, för dig – Visst kan det vara kul att vara ett riktigt modelejon och alltid hänga med i de senaste trenderna, men det betyder inte att du måste köpa alla plagg som är inne just nu. Det är inte alla kläder som passar alla personligheter eller kroppstyper. Naturligtvis kan du alltid hämta inspiration eller köpa modeplagg om du så önskar, men försök att styla plaggen så att du visar din personlighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

culture