Få råd med mode – sälj guld

Bröllopsmode
6th november 2020

Många har mode som hobby, men det är inte en billig aktivitet att ägna sig åt. Beroende på vilken typ av mode man gillar och hur ofta man köper kläder så kan pengarna snabbt försvinna. Är mode din främsta fritidsaktivitet så är det antagligen något du vill kunna fortsätta med.

Finansiera intresset för mode

Det finns flera sätt att finansiera sina dyra fritidsaktiviteter och vissa är bättre än andra. Man bör undvika att äventyra sin ekonomi och hålla sig till en rimlig gräns. Men trots att man är återhållsam och inte unnar sig för mycket av det goda så kan brist på pengar ändå vara ett problem. Gör så här för att få råd med mode och övriga fritidsintressen:

  • Sälj dyrbara smycken. Att sälja smycken av guld eller silver är ett snabbt och effektivt sätt att få in extra pengar.
  • Jobba lite extra. Att jobba några timmar extra i veckan ger någon tusenlapp mer i månaden som kan läggas på roliga saker.
  • Sälj inredning. Har du en soffa som inte används eller en byrå som bara tar plats så kan du sälja den och få några extra slantar till fritidsintressen.
  • En in tre ut. Om du köper ett plagg bör du sälja tre för att dels få plats med nya kläder och dels få råd att fortsätta köpa nytt.
  • Spara in på mat. De flesta spenderar onödigt mycket pengar på mat. Hoppa över snabbmaten och restaurangbesöken och spara tusenlappar.
culture